pecen |
BOCHNÍK |
forma na pečení bábovky (nář.) |
BABNÍK |
havajské prase pečené |
LUAU |
hmota na pečení |
TĚSTO |
hmota spečená |
SKLOVINA, SPEČENEC,ŠMELC |
chléb opečený |
TOAST, TOPINKA,TOUST |
jatečné kuře vhodné k pečení |
BROJLER |
jídlo pečené bramborové (nář.) |
TOČ |
jídlo z husího masa pečené, s vařeným hrachem a kroupami nebo rýží |
ŠOULET |
j ídlo z pečených brambor (nář.) |
TOČ |
jídlo pečené bramborové (nář.) |
TOČ |
jídlo z husího masa pečené, s vařeným hrachem a kroupami nebo rýží |
ŠOULET |
jídlo z pečených brambor (nář.) |
TOČ |
kolík k pečení trdelníků (nář.) |
TRDLÁK,TRDLO |
kovová trouba spuštěná do vrtného otvoru pro zabezpečení stěn |
VÝPRAŽNICE |
koule ze sekaného masa s houskou a vejci, opečené a podávané v omáčce |
KLOPS,KLOPSY |
kousky masa proložené cibulí, paprikou, opečené na rožni |
RAŽN1CI |
kousky masa skopového opečené na rožni |
ŠAŠLIK, ŠASLÍK |
kousky masa vepřového, pečené |
OPEČKY |
maso pečené na roštu |
ASADO |
maso z roštěnce rychle na povrchu opečené |
ROSTBÍF |
místo k pečení |
PEC |
místo k pečení |
PEC |
nádoba na pečení |
PEKÁČ, PLECH |
nádoba na pečení (zn.) |
REMOSKA |
nok z mletého masa, housky a vejce,opečený nebo podušený, podávaný s omáčkou |
KLOPS |
ovce opečená, ještě neusušená (nář.) |
OPEČKA |
ovoce opečené ještě neusušené (nář.) |
OPEČKA |
ovoce opečené ještě neusušené (nář.) |
OPEČKA |
pánev na pečení elektrická |
REMOSKA |
pecen (nář.) |
PECNÍK |
pecen chleba |
BOCHNÍK |
pečená placka ze syrových brambor |
BRAMBORÁK |
pečeně |
KARÉ, MASO, PEČÍNKA,POKRM, SEKANÁ, SKOPOVÁ,TELECÍ, VEPŘOVE |
pečeně (nář. zast.) |
PEČITÉ |
pečené maso |
PEČÍNKA |
pečené maso s kostí |
KARÉ |
pečeně sekaná |
FAŠÍRKA |
pečeně z mletého masa |
SEKANÁ |
pečením spojit |
SPÍCT |
pečený (nář. zast.) |
PEČITÝ |
pevná kamenitá červená hmota, vzniklá spečením vulkanických strusek |
AGLUTINÁT |
plátek masa rychle opečený |
BIFTEK,RAMSTEK, STEAK, STÝK |
polotovar pečený pro cukrářské výrobce |
KORPUS |
rychle opečený plátek masa |
BIFTEK,RAMSTEK, STEAK, STÝK |
rychle opečený plátek masa |
BIFTEK,RAMSTEK, STEAK, STÝK |
řízek hovězí rychle opečený |
RAMSTEK |
řízek masa silnější, rychle opečený |
STEAK |
řízek pečený |
RAMSTEAK |
řízek pečený rychle |
STEAK |
sklovina, spečená hmota |
ŠMELC |
rychle opečený plátek masa |
BIFTEK,RAMSTEK, STEAK, STÝK |
řízek hovězí rychle opečený |
RAMSTEK |
řízek masa silnější, rychle opečený |
STEAK |
řízek pečený |
RAMSTEAK |
řízek pečený rychle |
STEAK |
sklovina, spečená hmota |
ŠMELC |
spečenec |
AGLOMERÁT |
spečení vlasů |
KOLTUN |
spečený |
SPEKLÝ |
spojování pečením nebo slepováním vyššími teplotami |
SPÉKÁNÍ |
svinutý pokrm pečený |
ZÁVIN |
šišky z masa mletého (sekaného) opečené |
CUFTY |
ubezpečen |
UJIŠTĚN |
určité množství materiálu k zabezpečení výroby |
ZÁSOBA |
vojenský letec k zabezpečení vzletu |
LETOVOD |
zabezpečení |
ASEKURACE |
zabezpečení kandidáta kněžství hmotné |
TITUL |
železo spečené se struskou |
DEJL |
bochníček chleba |
PECEN |
bochník |
PECEN |
bochník chleba |
PECEN |
hmota spečená |
SKLOVINA, SPEČENEC,ŠMELC |
maso |
BOK, DUŽNINA, FILÉ, HOVĚZÍ,HRUĎ, HRUDÍ, HŘBET, KARÉ,KLÍŽKA, KONINA, KOTLET,KOTLETA, KÝTA, LOSINA, METT, OŘECH, OŘEZ, OŘÍŠEK,OVAR, PAŽDÍK, PEČENĚ, PERO,PÉRO, PLEC, PLECKO, POKRM,POTRAVINA, PŘEDEK, PŘEDNÍ,PUPEK, RYBÍ, SKOPOVÉ, SRNČÍ,SVAL, SÁL, ŠPIČKA, |
maso upravené |
OVAR, PEČENĚ, PILAF,PILAV, POKRM, TOKÁN, UZENÉ |
množství pečivá (zast.) |
PEČENÍ |
pochoutka rybí |
MATJES, OČKA, PEČENAČ, UZENÁČ, ZAVINAČ |
pokrm |
BAŠTA, DEZERT, GULÁŠ, HAŠE,HAŠÉ, JÁTRA, JÍDLO, KAŠE, KRMĚ,KUBA, KULÁS, MASO, MOZEK,OCÁSEK, PAPU, PÁPU, PEČENE,PĚNA, PILAV, PLÍČKY, POTRAVA,PUDING, PUDINK, RAGÚ, RIZOTO,ROLÁDA, ROLKA, RULÁDA, RYBA,ŘÍZEK, SALÁT, SNĚDEK, SOUSTO,STRAVA, SVÍTEK, ŠIŠKA, TO |
sekaná |
FAŠÍRKA, PEČENĚ |
sekaná |
FAŠÍRKA, PEČENĚ |
struska těstovitá |
SPEČENEC |
tepelná úprava poživatin |
DUŠENÍ,MRAZENÍ, PEČENÍ, PRAŽENÍ,SMAŽENÍ, VAŘENÍ |
těstovitá struska z chudých rud při hrudkování |
SPEČENEC |